Skip to main content

ons team

2grip werd in januari 2011 opgericht door Mark Schulz en Karen van der Vliet en sinds 1 januari 2017 is
Stephan van Houtem mede-eigenaar van het groeiende bedrijf.

2grip bundelt ruime ervaring op het gebied van HR en sociale zekerheid; bedrijfskunde en arbeidsgeneeskunde; de mens en financiën, waarbij praktijkervaring en een gedegen kennis ruimschoots aanwezig is.
Specialisten met een praktische insteek en met beide benen op de grond. Dat is 2grip!

over ons

Mark Engels

“Ik word gedreven door de variabiliteit van mijn werk. Het is een ontzettend breed vak, maar uiteindelijk werk je altijd naar hetzelfde doel: mensen op een gezonde manier terug aan het werk krijgen. Daar hebben de mensen behoefte aan. Het is dan ook mooi om de dankbaarheid te zien wanneer je ze op een goede manier hebt kunnen begeleiden en samen een traject goed hebt kunnen afsluiten. Om zelf gezond en in beweging te blijven let ik op mijn voeding en sport ik. Ik ben te vinden op het volleybal- én tennisveld!”

Stephan van Houtem

"In mijn rol als bedrijfsarts wil ik voor de mensen graag een bijdrage leveren aan het verkrijgen of behouden van grip op een goede werk en privé balans. Een belangrijke taak van een bedrijfsarts is het onderzoeken en verkennen van mogelijkheden, in plaats van uitgaan van beperkingen. Met de ervaren gezondheid als uitgangspunt probeer ik samen steeds te werken aan realistische doelen als het gaat om de korte- en langere termijn inzetbaarheid. Een positieve kijk op gezondheid spreekt mij aan. Ook adviseer ik organisaties over gezondheid en werk. Zo kan ik zowel individueel als op organisatieniveau een bijdrage leveren aan een gezond werkklimaat. Dit zijn voor mij mooie taken, waar ik veel voldoening uit haal.
Om zelf vitaal te blijven sport ik graag, daarnaast ben ik ook graag buiten.”

Mignon Kersten

“Het mooie aan dit vak is dat je mensen écht kunt helpen. Het drijft mij om met behulpzaamheid en sociale interactie een vertrouwensband op te bouwen met werknemer. Samen met werkgever kunnen we dan naar een gezamenlijk doel werken. Wat soms een uitdaging is, want je bevindt je in het speelveld met werkgever en werknemer die beide andere belangen hebben. Mijn doel is dan om een advies te geven waar ik 100% achter sta en waarmee ik iedereen tevreden kan houden én kan helpen. Om zelf tevreden en vitaal te blijven sport ik veel: fitness, voetbal en hardlopen, maar ook mijn drie zoons houden me vitaal!”

Manon Gerdsen

"Ik vind het belangrijk om uitdaging te hebben in mijn werk. Dat motiveert mij om goede resultaten neer te zetten en mezelf te blijven ontwikkelen. Door communicatief goede gesprekken te voeren met werkgever en werknemer waaruit zichtbare resultaten voortkomen, krijg ik het idee dat ik een steentje bij kan dragen en het verschil kan maken. Hierin zit de uitdaging. Om zelf vitaal te blijven sport ik veel en ben ik bewust bezig met voeding. Daarbij is balans voor mij belangrijk. Deze balans houd ik ook tussen werk en privé. Dat zorgt ervoor dat ik mezelf energiek blijf voelen en mezelf kan blijven uitdagen!"

Nadinja Toonen

"Het bedrijfsartsenvak is een prachtig vak. Verzuimbegeleiding is één aspect van mijn functie. In de spreekkamer heb ik niet alleen oog voor de medische problematiek, maar ben ik ook geïnteresseerd in onder andere (uiteraard) het werk, de privésituatie en de leefstijl. Het denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen is de gezamenlijke uitdaging.
Het oog hebben voor preventie, manieren om verzuim terug te dringen en advisering hierover (gevraagd en ongevraagd, op individueel en op organisatieniveau) is een ander, belangrijk en uitdagend onderdeel van mijn werk. Duurzame en optimale inzetbaarheid is hierbij een kernbegrip. Het werken in het krachtenveld van werknemer, werkgever, gezondheidszorg en economie is soms lastig maar vooral leuk.
Mensen zijn boeiend.
Om zelf vitaal te blijven wandel en fiets ik graag. Ik vind mijn rust in het bos of aan zee."

Bas Peijs

"Graag wil ik me via deze weg even voorstellen: ik ben Bas Peijs, 44 jaar, getrouwd en vader van 3 kinderen van 9, 8, en bijna 7 jaar en woonachtig in Nijmegen.

Vanaf 1 april ben ik gestart bij 2Grip als arts in opleiding tot bedrijfsarts.

Van origine ben ik sportarts, deze specialisatie heb ik in 2011 afgerond en vervolgens ben ik tot 2018 fulltime in de topsport werkzaam geweest, als clubarts bij o.a. Ajax, FC Twente en verschillende Nationale jeugdteams van de KNVB. Ook ben ik sinds 2019 werkzaam als teamarts in het wielrennen, eerst bij Jumbo Visma en momenteel voor Team DSM.

Ik ben in 2019 in aanraking gekomen met de bedrijfsgeneeskunde en dit beviel me zo goed dat ik in 2020 heb besloten om me naast sportarts ook te gaan specialiseren tot bedrijfsarts, deze opleiding volg ik momenteel en zal ik naar alle verwachting per september 2022 afronden. Dan mag ik me naast sportarts ook bedrijfsarts noemen.

Vanuit de sportgeneeskunde ben ik altijd gewend geweest om te denken in mogelijkheden en oplossingen om sporters toch aan de gang te kunnen houden, deze ervaring kan ik ook goed toepassen in de bedrijfsgeneeskunde; altijd kijken naar opties om mensen toch binnen de mogelijkheden te laten functioneren.

Wat me aanspreekt in de rol van bedrijfsarts is dat je mensen echt kan helpen door ze te begeleiden om weer terug te keren naar het werk, met de juiste adviezen en op een realistische manier.

Door mijn achtergrond heb ik veel ervaring met klachten van het bewegingsapparaat, maar ook met psychosociale arbeidsbelasting, en dit kan ik goed toepassen in mijn huidige werk.

Mijn ervaring is dat je als werknemer vooral met mij in contact komt zodra je langdurig ziekgemeld bent. Maar weet dat je bij vragen over werk en gezondheid ook bij mij terecht kan zonder ziekmelding, ook vanuit preventief oogpunt lever ik graag een bijdrage.

Mijn eigen ontspanning haal ik uit sporten, o.a. fietsen, hardlopen en crossfit, uit eten gaan en lezen. Tevens onderneem ik graag dingen met het gezin."

Margit van Rijsingen

"Werk vormt voor velen van ons een belangrijk onderdeel van ons leven. Naast dat het een bron van inkomsten is, geeft werk oa. waardering en speelt het een belangrijke sociale rol. Op het moment dat je door ziekte je werk niet meer uit kan voeren, kan de impact hiervan dan ook erg groot zijn. Dat ik als bedrijfsarts werknemers en werkgevers in dit proces kan begeleiden geeft mij veel voldoening.
Ik vind goede communicatie van groot belang. Dit kan op het gebied van de begeleiding en ondersteuningen zijn, maar ook op het vlak van adviseren en informeren. Wat ik merk in mijn werk is dat een goede communicatie het beste verloop wanneer je als arts zo dicht mogelijk bij je zelf kan blijven. Vandaar dat ik veel waarde hecht aan een persoonlijke manier van contact houden met elkaar.
Naast het werk haal ik veel ontspanning en uitdaging uit het maken van reizen, bij voorkeur naar de wat minder ontdekte delen van de wereld."

Leah Jacobs

“De invloed van werk op iemands leven en gezondheid is groot. Als arts kunnen wij met adviezen een belangrijke bijdrage leveren aan een gezonde terugkeer in werk maar ook vanuit een preventief oogpunt.

Mijn doel is om mensen weer terug te zetten in hun kracht en een duw(tje) te geven in de juiste richting. Samen kijken we vooral naar wat er nog wél mogelijk is. Je kunt met de juiste hulp en ondersteuning vaak meer dan je denkt.

Daarnaast heb ik een passie voor leefstijl en vitaliteit. Voeding, slaap, beweging, ontspanning en zingeving hebben een grote invloed op hoe je in je vel zit. Om zelf vitaal te blijven ben ik veel bezig met gezonde voeding, actief in de sportschool en doe ik aan yoga en hardlopen.”

Wilko Teunissen

Bedrijfsarts en operationeel directeur bij 2grip. Binnen de Arbo dienstverlening heb ik een ruime ervaring. Naast mijn werkzaamheden als bedrijfsarts heb ik me enige tijd geleden toegelegd op het management en binnen verschillende arbodiensten gewerkt, veelal in de combinatie management en bedrijfsarts.

Nadat ik de afgelopen jaren als zelfstandige werkzaam ben geweest als bedrijfsarts onder de naam “”Konkreet bedrijfsartsen”” ben ik sinds begin 2024 gestart als operationeel directeur (en bedrijfsarts) bij 2grip. Werken voor 2grip sluit aan bij mijn kernwaardes (zoals ook blijkt uit ‘konkreet).

Ik vind het belangrijk om werkgevers en werknemers een advies te geven waar men beide de toegevoegde waarde van ervaart. Hierin is het nodig om een zorgvuldige afweging te maken en dit vervolgens om te zetten in een begrijpelijk, zinvol en een “”konkreet”” advies. In de afgelopen jaren heb ik samengewerkt met 2Grip. Een arbodienst die niet alleen zegt kwaliteit van dienstverlening als speerpunt te hebben, maar dit ook naleeft. Hiernaast werk ik als bedrijfsarts waardoor ik maximaal verbonden blijf met werkgevers, werknemers onze eigen mensen en het vak.

Mijn overtuiging is dat de medewerker het best functioneert en het meest productief is als deze op een prettige manier werkt, zich gewaardeerd voelt en een bepaalde autonomie ervaart. Hier ligt een belangrijke taak voor leidinggevenden. Deze begint bij signaleren en oprechte interesse tonen. Hiernaast is het van belang dat men over de juiste competenties en kennis beschikt.

Ik zie het onder andere als onze taak als 2grip, leidinggevenden waar mogelijk op dit vlak te ondersteunen. Dit doen we door de inzet van onderlegde en doortastende casemanagers, die de rechterhand zijn van de leidinggevenden maar ook blijven kijken naar de belangen van de betrokken werknemers. Daarnaast spelen uiteraard onze bedrijfsartsen een belangrijke rol die middels korte lijnen, duidelijk advies kunnen geven op zowel preventief vlak ( zoals Leefstijl advisering) als gedurende het verzuimproces.

Mark Schulz

“Mijn uitdaging? Die is om ondernemers en managers te leren om op een gezonde manier met hun medewerkers om te gaan. Bij preventie maar ook gewoon in de dagelijkse omgang. Door hiervoor de verantwoordelijkheid te nemen, eventueel met hulp van handvatten die wij aanreiken, leren ze om het allerbeste uit hun werknemers te halen. En er is veel te leren! Waarmee moet je rekening houden als je de dialoog aangaat met een zieke medewerker? Hoe zorg je ervoor dat elke werknemer gemotiveerd blijft? Medewerkers zijn individuen. Vaak zit het hem niet in grote woorden. Het gaat om de kleine dingen, is mijn ervaring. Een compliment krijgen wanneer je iets goed hebt gedaan of, in mijn geval, wanneer ik iemand weer op weg hebt geholpen: fantastisch toch! Het geeft me energie als ik merk dat we het goed doen bij onze klanten. Die verzilver ik dan weer op de squashbaan. Meppen met kracht of, heel tactisch, juist niet. Ook hier geldt: altijd met gevoel. Dat maakt mijn dag goed.”

Claudia Adriaanse

“Mijn adviserende rol geeft mij energie. Vooral wanneer ik werkgever en werknemer met elkaar in verbinding kan brengen en ze daarin kan ondersteunen. Mijn adviezen naar beiden zijn handvatten om ze de juiste richting in te sturen. De keuze is aan hen om dit advies op te pakken en er wat van te maken. Wat me vooral blij maakt is de wetenschap dat ik werkgever en werknemer ondersteun in het herpakken van de regie op het eigen re-integratieproces. Dit doe ik met deskundig advies en zorgvuldige begeleiding. Het is mooi om te zien hoe ik met mijn werk een positieve verandering teweeg kan brengen, daar waar het nodig is. Dit maakt dat ik dol ben op mijn werk. Om vitaal te blijven, heb ik de oerHollandse klompenpaden ontdekt. Struinen door weilanden, klimmen over hekjes en op plaatsen komen waar je anders nooit zou zijn. Lekker buiten, genieten van wat (voornamelijk) Gelderland te bieden heeft."

Claudia Adriaanse

“Mijn adviserende rol geeft mij energie. Vooral wanneer ik werkgever en werknemer met elkaar in verbinding kan brengen en ze daarin kan ondersteunen. Mijn adviezen naar beiden zijn handvatten om ze de juiste richting in te sturen. De keuze is aan hen om dit advies op te pakken en er wat van te maken. Wat me vooral blij maakt is de wetenschap dat ik werkgever en werknemer ondersteun in het herpakken van de regie op het eigen re-integratieproces. Dit doe ik met deskundig advies en zorgvuldige begeleiding. Het is mooi om te zien hoe ik met mijn werk een positieve verandering teweeg kan brengen, daar waar het nodig is. Dit maakt dat ik dol ben op mijn werk. Om vitaal te blijven, heb ik de oerHollandse klompenpaden ontdekt. Struinen door weilanden, klimmen over hekjes en op plaatsen komen waar je anders nooit zou zijn. Lekker buiten, genieten van wat (voornamelijk) Gelderland te bieden heeft."

Miranda van Munster

Het mooiste aan dit vak is als het lukt om vanuit wederzijds vertrouwen in verbinding te komen met elkaar en met persoonlijke aandacht en betrokkenheid de re-integratie te begeleiden.
Vanuit die basis komt soms een onderliggend probleem boven tafel waardoor de re-integratie stagneert. Hiervoor zoeken we vervolgens gezamenlijk naar de oplossing, binnen de kaders van de Wet Verbetering Poortwachter.
Dit in de driehoek “werknemer-werkgever-casemanager”.

Lenny Christ

"Het plezier in de functie van casemanager zit voor mij in de adviesrol. Als adviseur breng ik werkgever en werknemer met elkaar in verbinding zodat zij met elkaar in gesprek kunnen gaan. Ik krijg energie van de wetenschap dat ik beide partijen kan ondersteunen in het herpakken van de regie op het eigen verzuimproces, soms achter de schermen en soms ook ervoor. Daarnaast hoop ik een professionele bijdrage te kunnen leveren door met werkgevers en werknemers in gesprek te gaan over het voorkomen van uitval, het zogenoemde preventieve deel van verzuim. Dus hoe zorgt iedereen ervoor dat hij of zij in balans blijft? En zo het werk op een gezonde en vitale wijze kan blijven uitvoeren? Dat is een mooie uitdaging waar ik heel graag mijn steentje aan bij wil dragen!

Om zelf in balans en vitaal te blijven wandel ik graag, sport ik een aantal keer per week, vind ik het heel erg leuk om (gezond) te koken en te bakken om daarna met dierbaren te genieten van al het lekkers en ga ik een paar keer per jaar naar het theater om ouderwets een avondje te lachen, te genieten van een mooi concert of een mooie voorstelling."

Loes Hovens

"We besteden een groot deel van onze tijd aan werk, het brengt ons voldoening, het helpt ons ontwikkelen en het geeft ons plezier en sociale contacten. Gezond aan het werk blijven is dus erg belangrijk. Toch kunnen we te maken krijgen met ziekte of uitval in werk. En daar komen dan, naast het ziek zijn, opeens een hoop dingen bij kijken. Zowel voor werkgevers als werknemers. Om als casemanager hierbij te ondersteunen en adviseren, geeft mij veel voldoening. Meedenken over mogelijkheden, adviseren over de wettelijke kaders, maar vooral samenwerken en stappen zetten naar een duurzame oplossing. Met uiteindelijk als doel: gezond en vitaal aan het werk zijn, én blijven!

Om zelf gezond en vitaal aan het werk te blijven, zorg ik voor een goede balans tussen inspanning en ontspanning. Ik span me in voor het leveren van kwaliteit, aandacht hebben voor werkgevers en werknemers, en voor mijn eigen ontwikkeling. Mijn ontspanning vind ik in tijd doorbrengen met vrienden en familie; in beweging zijn, het liefst buiten (een boswandeling, een fietstocht of paardrijden). Want: het leven is als fietsen: om de balans te houden, moet je blijven bewegen! (Ok, ok, die heb ik niet zelf bedacht, Albert Einstein was me voor, maar ik ben het er helemaal mee eens!)"

Gwen de Pagter

Tijdens mijn studie Human Resource ben ik begonnen bij 2grip als stagiaire ter ondersteuning van de backoffice.
Na mijn stage heb ik de mogelijkheid gekregen om hier te blijven werken.
Na enkele maanden op de backoffice kreeg ik de kans om verder te groeien naar de functie Junior Casemanager. Ik heb deze kans met beide handen aangegrepen.

Wat me echt interesseert in het verzuimveld is hoe gezondheid, werkplezier en productiviteit met elkaar verweven zijn. Verzuim is meer dan alleen cijfers; het biedt de mogelijkheid om te begrijpen wat er speelt op de werkvloer en hoe we samen verbeteringen kunnen realiseren die zowel de medewerkers als de organisatie ten goede komen.

Om zelf vitaal te blijven ben ik veel bezig met sporten. In mijn vrije tijd ben ik zowel te vinden op de tennisclub en in de sportschool.
Daarnaast vind ik het leuk om in het weekend uit eten te gaan en gezellige momenten door te brengen met mijn vriendinnen. Deze sociale activiteiten helpen me om op te laden en geven me nieuwe energie voor mijn werk.

Annemieke van der Gronden

“In mijn rol als opleidingsdeskundige/coach lever ik graag een bijdrage aan het verkennen en vergroten van de mogelijkheden van mensen, zodat zij stappen kunnen zetten in de richting die voor hen juist is. Ik vind het daarbij interessant om te zien hoe een mens leert en vind het fijn om daarin ondersteuning te kunnen bieden. Samen grip krijgen op een situatie.
Veerkracht is daarbij essentieel; het vermogen van de mens om je aan te passen aan tegenslag en daar zelfs sterker uit te komen. Dit vind ik dan ook een van de mooiste dingen van dit vak. Mensen zijn veerkrachtig, maar soms zit iemand in een fase dat ze denken dit niet te zijn. Als ik dan samen met hen die omslag weer kan maken en getuige ben van de kleine stapjes richting het positieve, ben ik ontzettend blij. Om dit te kunnen bereiken is het van belang dat we puzzelen naar wat haalbaar is en waar te beginnen. Ieder individu is immers anders. Als we uiteindelijk die puzzel samen geconcentreerd kunnen leggen, kunnen we stap voor stap vooruitkijken en focussen op een positieve toekomst."

Monique van Sas

Het even niet meer weten en het juiste duwtje in de rug vinden, hebben we allemaal van tijd tot tijd nodig. Voor mij als coach ligt daar de uitdaging, om samen op onderzoek uit te gaan. Als coach werk ik met veel plezier met de coachee vanuit het hier en nu. Wat is er nodig in een aantal sessies om weer “wat lucht in de bandjes te krijgen”.

Soms lukt het je even niet, het kan zijn door bepaalde omstandigheden, om het helemaal zelf te doen. Jouw veerkracht en kennis over jezelf staan voorop, het samen doen kan net de helderheid geven waar je naar op zoek bent. We kijken naar: Waar sta jij nu? Welke blokkades ervaar je? Waar heb je wel en geen invloed op? Wat kun je achter je laten? Wat neem je mee om juist de stap vooruit te durven en kunnen zetten. Ik wil dit met veel plezier faciliteren en op het juiste moment inspringen om samen met jou deze coaching aan te gaan.

Om sneller inzicht te krijgen in jouw valkuilen en talenten zetten we een talentenscan in.
Je wilt weten waar jouw natuurlijke talent ligt, wat jouw overlevingskracht is en welke
drijfveren jij onbewust daarvoor inzet. Met de kennis van de talentenscan kun je bewuster sturen op jouw onbewuste patronen. Daardoor krijg je meer energie, weet je hoe je stress kunt vermijden en omzetten in talenten die jij makkelijk kunt ontwikkelen. Je krijgt systematisch zicht op het beste in jezelf: het gedrag dat je verder helpt en het gedrag dat je tegenhoudt.

Naast de gespreksvoering gaan we op een constructieve, praktische, actieve, plezierige wijze, met een lach en een traan aan de slag. De regie voor jezelf komt terug in jouw handen.

Monique van Sas

Het even niet meer weten en het juiste duwtje in de rug vinden, hebben we allemaal van tijd tot tijd nodig. Voor mij als coach ligt daar de uitdaging, om samen op onderzoek uit te gaan. Als coach werk ik met veel plezier met de coachee vanuit het hier en nu. Wat is er nodig in een aantal sessies om weer “wat lucht in de bandjes te krijgen”.

Soms lukt het je even niet, het kan zijn door bepaalde omstandigheden, om het helemaal zelf te doen. Jouw veerkracht en kennis over jezelf staan voorop, het samen doen kan net de helderheid geven waar je naar op zoek bent. We kijken naar: Waar sta jij nu? Welke blokkades ervaar je? Waar heb je wel en geen invloed op? Wat kun je achter je laten? Wat neem je mee om juist de stap vooruit te durven en kunnen zetten. Ik wil dit met veel plezier faciliteren en op het juiste moment inspringen om samen met jou deze coaching aan te gaan.

Om sneller inzicht te krijgen in jouw valkuilen en talenten zetten we een talentenscan in.
Je wilt weten waar jouw natuurlijke talent ligt, wat jouw overlevingskracht is en welke
drijfveren jij onbewust daarvoor inzet. Met de kennis van de talentenscan kun je bewuster sturen op jouw onbewuste patronen. Daardoor krijg je meer energie, weet je hoe je stress kunt vermijden en omzetten in talenten die jij makkelijk kunt ontwikkelen. Je krijgt systematisch zicht op het beste in jezelf: het gedrag dat je verder helpt en het gedrag dat je tegenhoudt.

Naast de gespreksvoering gaan we op een constructieve, praktische, actieve, plezierige wijze, met een lach en een traan aan de slag. De regie voor jezelf komt terug in jouw handen.

Petra Steenhuizen

Ik heb altijd gewerkt in een ondersteunende functie, dat is waar ik sterk in ben. In deze functie als backofficemedewerker en officemanager kan ik mijn ondersteunende kwaliteiten goed kwijt. Net even dat stapje meer zetten om iemand verder te helpen doe ik graag voor zowel onze klanten als mijn collega’s.

Privé probeer ik zoveel mogelijk in beweging te blijven door te dansen en te wandelen. Maar daarnaast houd ik van lezen, kook ik lekker, maar ga ik ook graag uit eten.

Tessa Verhoeven

Claudia Zijlvaart

Ursula Thelosen

In de volle groei van ons bedrijf en met alle voorbereidingen voor onze plannen voor 2019, werden we eind 2018 volledig onverwacht geconfronteerd met het verlies van Karen. Haar overlijden heeft ons diep geraakt, maar ook ons sterker gemaakt. Sterker als team en sterker in onze ambitie zoals zij dit zou willen. Onze plannen om door te groeien als de regionale speler in Nijmegen en omgeving, staan als een huis. Met een nieuw kantoor begin 2019 als eerste stap. Maar altijd met de gedachte waarmee het begon; doe maar gewoon beter.

Mark en Stephan
Directie 2grip